Zorgverzekering 2024: kijk uit voor overhaaste beslissingen

20 november 2023
Zorgverzekering 2024: kijk uit voor overhaaste beslissingen

De zorgpremies voor 2024 zijn inmiddels bekend en u heeft als alles goed is uw voorstel voor dit jaar ontvangen. De inflatie van het afgelopen jaar met stijgende kosten van boodschappen en energie zorgen ervoor dat veel mensen denken aan overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Jaarlijks stappen bijna 1,2 miljoen mensen over naar een andere zorgverzekering. De verwachting is dat ook dit jaar weer veel mensen gaan overstappen. Maar is dat nu wel zo verstandig?

Op de kleintjes letten

Naast de eisen en wensen die u misschien heeft voor een zorgverzekering, is de prijs op dit moment de voornaamste reden waarom consumenten overstappen. De kosten rijzen de pan uit en iedereen probeert te besparen waar mogelijk. Mensen kijken naar de zorgverzekering als een mogelijke besparingspost. Toch is dit niet altijd de beste manier.

Kijk uit voor roekeloze keuzes

De verwachting is dat mensen gaan snijden in de aanvullende verzekeringen of hun eigen risico verhogen. Hierbij is het heel belangrijk om te kijken of u zonder de aanvullende verzekeringen kunt. Brengt u veel bezoeken aan een fysiotherapeut of heeft u een bril? Dan is een aanvullende verzekering zeker nodig. Ook wanneer u gebruik maakt van alternatieve gezondheidzorg is een aanvullende verzekering onmisbaar.

Het verhogen van het eigen risico kan u een potentiële besparing opleveren van maximaal €300,- per jaar. Maar wat als er iets misgaat, heeft u de €885,- voor het eigen risico dan wel beschikbaar? Deze afwegingen zijn heel belangrijk en moet u niet te licht nemen.

Advies over uw zorgverzekering?

Ziet u op het moment even door de bomen het bos niet meer en twijfelt u of u moet overstappen of een aanpassing moet maken in uw zorgverzekering? Maak een afspraak met een adviseur van de Jongh. Wij helpen u graag bij het maken van een keuze die past bij uw situatie.

Meer informatie?