Inboedelverzekering

Inboedelverzekering

In huis heeft u ongemerkt veel spullen van waarde staan. Meubels, televisie, computers, noem maar op. Al deze spullen tellen samen op tot een groot bedrag, zeker als u deze plotsklaps vervangen moet door een onvoorziene omstandigheid. Hiervoor sluit u een inboedelverzekering af. Met een inboedelverzekering verzekert u zich tegen schade of diefstal van deze waardevolle spullen. Een inboedelverzekering is daarmee een belangrijke verzekering. de Jongh helpt u op een rijtje zetten wat van belang is in een inboedelverzekering.

Waarom een inboedelverzekering afsluiten?

Alle spullen die u in de loop der jaren verzamelt tellen samen op tot een aanzienlijk bedrag. Wanneer u geconfronteerd wordt met schade door bijvoorbeeld een woningbrand, moeten deze spullen vervangen worden en dat loopt behoorlijk in de papieren. Met een inboedelverzekering verzekert u zich voor materiële schade aan persoonlijke eigendommen. Denk hierbij niet alleen aan spullen van grote waarde maar ook dingen als kleding of iets simpels als een pannenset.

Wat bepaalt de premie van een inboedelverzekering?

Naast de waarde van de spullen waarbij verzekeraars vaak een bandbreedte hanteren voor hoeveel bepaalde artikelen verzekerd kunnen worden, heeft ook hoe u woont invloed op de bepaling van de premie. Sommige woningen lopen nu eenmaal een groter risico dan andere. Ook de combinatie met andere woonverzekeringen als een glasverzekering of een aansprakelijkheidsverzekering heeft invloed op de hoogte van de verzekering. In een pakket is vaak voordeel te behalen. Uw adviseur helpt u graag dit voordeel behalen.

Het verschil tussen een inboedel- en een opstalverzekering

Met een inboedelverzekering verzeker je alle spullen die niet “nagelvast” in het huis zitten. Een opstalverzekering (woonhuisverzekering) is een verzekering voor de huiseigenaar waarbij de woning zelf en alles wat daar nagelvast aan zit.

Meer weten over: Inboedelverzekering?

Huurt u dus een woning, dan is de opstalverzekering voor de huurbaas, maar bent u verantwoordelijk voor een inboedelverzekering.

Ongelukjes in en om het huis

Bij de inboedelverzekering worden niet alleen de spullen in het huis verzekerd, maar ook die in de tuin of het trappenhuis. Dus een loungeset in uw tuin wordt ook meegenomen in de inboedelverzekering. U kunt zich ook aanvullend verzekeren voor de risico’s van een door u zelf veroorzaakt ongelukje. Een vaas die u omstoot bijvoorbeeld. Het is wel afhankelijk van de verzekeraar in hoeverre zelf veroorzaakte schade ook valt onder de inboedelverzekering. Een adviseur van de Jongh adviseert u graag over de verschillende dekkingsmogelijkheden. 

Buitenhuisdekking

Bij veel inboedelverzekeringen kunt u een aanvullende verzekering afsluiten voor buitenhuisdekking. Met een buitenhuisdekking zijn uw eigendommen ook buitenshuis verzekerd tegen schade. In de voorwaarden van deze buitenhuisdekking zijn de maximale verzekerde bedragen opgenomen per schadegebeurtenis en uiteraard moet de schade aan bepaalde voorwaarden voldoen wil deze vergoed worden.

Zakelijke inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is er niet alleen voor in het huis. Ook bij u op de zaak staan veel waardevolle spullen die een risico lopen op diefstal of schade. U kunt zich uiteraard ook verzekeren voor deze risico’s. In het geval van een zakelijke verzekering noemen we dit een inventaris-en goederenverzekering. Een zakelijk adviseur van de Jongh helpt u hier graag mee.

Wilt u een inboedelverzekering afsluiten?

Belangrijk om te weten voor u een inboedelverzekering afsluit; maak een lijst van uw bezittingen en een geschatte vervangingswaarde. Zo komt u tot een mogelijk te verzekeren bedrag voor uw inboedelverzekering. Let op: verzekeraars hanteren bandbreedtes voor producten en de bedragen waarvoor deze te verzekeren zijn. U kunt dus geen fictieve bedragen opgeven. Heeft u hulp nodig bij het afsluiten van een inboedelverzekering of wilt u profiteren van het combineren van verschillende woonverzekeringen? Neem dan vandaag nog contact op met een adviseur van de Jongh in Veldhoven.

De voordelen van een inboedelverzekering

Veelgestelde vragen Inboedelverzekering

Ik heb een duur schilderij gekocht. Valt deze ook onder mijn inboedelverzekering?

Nee. Een duur schilderij, antiek of sieraden vallen niet onder de inboedelverzekering. Hiervoor kunt u de kostbaarhedenverzekering afsluiten. Hier vallen ook speciale objecten en verzamelingen ...

Kan ik een inboedelverzekering afsluiten in combinatie met andere verzekeringen?

Ja, dat is zeker mogelijk. Daarbij is er in een pakket vaak voordeel te behalen. De adviseurs van de Jongh helpen u graag met het behalen ...

Valt mijn tuinset en tuinhuis ook onder de inboedelverzekering?

Ja, de loungeset in uw tuin en ook de spullen die u in het trappenhuis in uw flatgebouw heeft staan, zijn meeverzekerd. Daarnaast kunt u ...

Ik verhuur mijn huis, moet ik dan ook een inboedelverzekering afsluiten?

Nee, u bent als verhuurder moet u alleen een opstal- of woonhuisverzekering afsluiten. De inboedelverzekering moet door de huurder worden afgesloten.