“Deze kans kwam voor ons precies op het juiste moment”

Pensioen
“Deze kans kwam voor ons precies op het juiste moment”

Al vele jaren wonen Rob (75) en Karin (73) in het prachtige Helmond naar volle tevredenheid in hun eigen woning. Karin vertelt: “Het is zo’n fijn huis, we wonen hier nog steeds fantastisch”. Beiden hebben de pensioenleeftijd al jaren geleden bereikt en samen genieten ze van de leuke dingen in het leven. Als voormalig zelfstandig ondernemer heeft Rob altijd zelf voor zijn pensioen moeten zorgen. Uiteraard ontvangen beiden AOW maar doordat Rob eigen baas was, werd er geen aanvullend pensioen opgebouwd via een werkgever.

Zelf zorgen voor pensioen

Zo’n vijftien jaar geleden verkochten Rob en Karin de zaak en konden zij met vervroegd pensioen. “We zijn zo slim geweest om vanaf het begin af aan zelf pensioen op te bouwen. Door het afsluiten van een lijfrentepolis, maar ook door ons eigen bedrijfspand te bouwen” vervolgt Rob. “Na het verkopen van de zaak zorgde de huur van het pand voor een mooi extra inkomen. Drie jaar geleden hebben we het pand verkocht”.

Plannen voor de toekomst

“Rond die verkoop spraken wij ook met onze adviseur bij de Jongh verzekeringen. Al jaren zijn wij tevreden klant bij de Jongh. Het regelmatige contact en de accurate manier van werken spreken ons erg aan” vult Karin aan. “We wisten dat in 2020 de lijfrentepolis en de hypotheek zouden aflopen. De noodzaak was er niet direct. Maar toch zochten we naar een manier om te kunnen blijven doen wat we graag doen; genieten”. Rob vertelt verder: “Met 2x AOW en spaargeld kom je een eind, maar toch is het vreemd dat je met jouw eigendom verder helemaal niets kan. Ons prachtige huis is in al die jaren alleen maar meer waard geworden. De overwaarde is flink, maar alleen op papier.”

Alles komt samen

“Tijdens het gesprek met de Jongh waren er weinig mogelijkheden tot aanvulling van het pensioeninkomen. We waren immers beiden al met pensioen en hadden de lijfrentepolis nog achter de hand. Beleggen heeft mij nooit getrokken. Tot ongeveer een jaar geleden Yurjen de Jongh ons vertelde over een nieuwe mogelijkheid: een hypotheeklening waarbij we de overwaarde uit onze woning kunnen verzilveren. Perfect.” Rob glundert. “Deze kans kwam voor ons precies op het juiste moment. Door de overwaarde te verzilveren hebben we nu een mooi spaarpotje om de komende jaren de AOW mee aan te vullen”.

de Jongh ontzorgt

“Het fijne vind ik dat alles volledig voor ons werd verzorgd” geeft Karin aan. “We hoefden nergens zelf achteraan. Yurjen pakte alles op en heeft alles perfect geregeld.” Rob valt lachend bij: “We mochten tekenen en natuurlijk de notariskosten betalen, dat wel!” Karin: “Ja, dat klopt. En nu betalen we maandelijks een klein bedrag hypotheekkosten terwijl we een mooi bedrag hebben om de komende jaren van te genieten. Die zekerheid, dat we nog steeds alles kunnen doen wat we leuk vinden en hier kunnen blijven wonen, dat is het allermooiste!”.

Bent u, net als Rob en Karin, op zoek naar een mogelijkheid om uw pensioeninkomen aan te vullen? Neem dan contact op met de Jongh. Samen gaan wij op zoek naar een passende oplossing.