“Bij ons installatiewerk hebben we regelmatig schaden waarvoor we aansprakelijk gesteld worden, en de Jongh helpt ons daarbij."

Bedrijfsverzekeringen
“Bij ons installatiewerk hebben we regelmatig schaden waarvoor we aansprakelijk gesteld worden, en de Jongh helpt ons daarbij."

John van de Sande is commercieel directeur en mede aandeelhouder van Installatie Maatschappij H.Ek in Den Bosch. H.Ek is één van de grotere installateurs in de nieuwbouw van woningen, en werkt doorgaans in opdracht van grote bouwbedrijven.

Het installatiewerk van H.Ek omvat alle disciplines: elektra, ventilatie, verwarming tot loodgieters werkzaamheden. En dat al sinds begin 1986. Na het overlijden van de oprichter en naamgever van het bedrijf, heeft John begin 2017 samen met 2 andere directieleden de aandelen van het bedrijf overgenomen. Maar zegt John, ‘we werkten alle 3 vóór de feitelijke overname al jaren bij H.Ek.’ Zoals vele werknemers overigens.

In de bouw kan volgens John altijd wat gebeuren. Dat komt omdat verschillende partijen bij de bouw van een nieuwe woning betrokken zijn, al dan niet beurtelings, waarbij het ook niet altijd duidelijk is als schade is ontstaan wie de veroorzaker is. Als de schade gerelateerd is aan het installatiewerk, dan wijst de vinger al snel naar H.Ek. Soms terecht, want onze mensen werken niet foutloos. Soms ook niet terecht. Terwijl we ook in die gevallen de rekening gepresenteerd krijgen, en die is dan ook ten onrechte. Bij de Jongh verzamelen ze de informatie over de schadeclaim, analyseren die en coachen en begeleiden ons daarbij. Om ons te kunnen verweren bij een onterechte aansprakelijkstelling. Of om de schade te regelen met verzekeraars. Da’s de toegevoegde waarde van de Jongh. ‘En daar zijn heel blij, want dat doet ze prima’.