Wat is het verschil tussen direct ingaand pensioen en direct ingaande lijfrente?

Er zijn een aantal verschillen tussen het direct ingaand pensioen en de direct ingaande lijfrente. Bij een direct ingaand pensioen ontvangt u een uitkering uit opgebouwd pensioenkapitaal. Bij een direct ingaande lijfrente koopt u een uitkering dat is opgebouwd met kapitaal uit een lijfrenteverzekering of uw eigen spaargeld.

Zowel bij een direct ingaand pensioen als de direct ingaande lijfrente wordt het door u ingelegde kapitaal uitgekeerd in een aantal periodieke betalingen. Dit kan maandelijks, per kwartaal, per half jaar of per jaar zijn. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om de eerste jaren een hogere uitkering te ontvangen en later lagere. U kunt zelf aangeven of uw partner de uitkeringen ook na uw overlijden moet ontvangen. Bij een direct ingaande lijfrente moet uw partner een contraverzekering afsluiten om recht te hebben op de rest van de uitbetalingen, wanneer u komt te overlijden. Dit is ook mogelijk voor andere familieleden. Op die manier houden uw nabestaanden recht op het bedrag van uw pensioen ook nadat u bent overleden.

Wilt u meer weten over de verschillen tussen het direct ingaand pensioen of de direct ingaande lijfrente? De adviseurs van de Jongh helpen u graag.

Heeft u nog geen antwoord op uw vraag?

Neem dan contact met ons op.
Vestiging Veldhoven