Waarom kiezen voor een aanvullende zorgverzekering?

24 november 2022
Waarom kiezen voor een aanvullende zorgverzekering?

De deadline tot wanneer u kunt overstappen naar een andere zorgverzekeraar komt steeds dichterbij. Voor 31 december kunt u nog overstappen naar een andere zorgverzekeraar, maar ook het aanpassen van de huidige zorgverzekering is na deze datum niet meer mogelijk. Heeft u op dit moment alleen een basisverzekering en twijfelt u over aanvullende zorgverzekeringen? Dan is het nu de tijd om te beslissen.

Verwachte zorgkosten

Heeft u al een indicatie dat uw zorgkosten voor 2023 zullen stijgen? Dan is het zeker verstandig om te kijken voor aanvullende verzekeringen. Zeker nu we allemaal willen besparen, is het een goed idee om te kijken waar dit kan op het gebied van de zorgverzekering. Het loont alleen wanneer de extra premie lager is dan de zorgkosten die u het komende jaar verwacht te maken. Kijk goed naar de kosten van de behandelingen die u nodig heeft. Denk hierbij voorbeeld aan tandartskosten, fysiotherapie of alternatieve geneeskundige behandelingen. Wanneer u bij de tandarts alleen de halfjaarlijkse controle heeft, dan is een aanvullende verzekering misschien niet nodig, maar heeft u zelf of een van uw kinderen een beugel nodig? Dan is een aanvullende verzekering vaak wel noodzakelijk. Niet alles is te voorzien en wanneer u niet verzekerd bent, moet u deze tegenslag wel kunnen dragen.

Aanvullende pakketten

Zorgverzekeraars bieden verschillende pakketten aan. Hierin zijn vaste afspraken gemaakt bijvoorbeeld met tandartsen en fysiotherapeuten. Ieder pakket bevat andere vergoedingen en het is belangrijk om het pakket te kiezen dat aansluit op uw wensen. De hoogte van de premies is hierbij een belangrijk element. Kies niet zomaar voor aanvullende verzekeringen wanneer u die niet nodig heeft.

Hoogte van de vergoedingen       

Ook aanvullende verzekeringen vergoeden vaak niet alle kosten. U heeft in veel situaties recht op een maximaal bedrag of aantal behandelingen per module. Dit staat in veel gevallen duidelijk in de voorwaarden vermeld, maar wanneer nodig kunnen de adviseurs van de Jongh u hier meer informatie over geven.

Als laatste hebben wij nog een drietal tips voor u:

  1. Gaat u op vakantie? Informeer dan naar de dekkingen in het buitenland. Het is heel vervelend wanneer u in het buitenland bent en blijkt dat u niet verzekerd bent.
  2. Iedere verzekeraar heeft andere premies en voorwaarden. Het aanvullende pakket bij de ene verzekeraar is bij de andere totaal anders. Wees u hiervan bewust in het maken van uw keuze.
  3. Wanneer u kiest om geen aanvullende verzekeringen af te sluiten, zorg er dan voor dat u een buffer heeft. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om het bedrag van de premie apart te zetten zodat u daarvan een bezoek aan de tandarts of fysio kunt betalen.

De juiste hulp bij het kiezen van een zorgverzekering

Ziet u door de bomen het spreekwoordelijke bos niet meer met betrekking tot aanvullende verzekeringen? Maak dan snel een afspraak met een adviseur van de Jongh. Wij zetten alle mogelijkheden voor u op een rijtje en komen zo samen met u tot de juiste keuze voor uw situatie.

Meer informatie?