Langer thuis blijven wonen, kan dat?

28 april 2021
Langer thuis blijven wonen, kan dat?

Langer thuis blijven wonen, het is de wens van vele ouderen. Blijven wonen in de woning waar u al vele jaren met veel plezier verblijft, waar uw kinderen zijn opgegroeid en waar u goed contact heeft met buren. U bent niet de enige, van de 85 tot 89-jarigen woont driekwart nog steeds in eigen woning en bij 90+ is 60% nog steeds zelfstandig. De overheid stimuleert langer thuis wonen met subsidies en ondersteuning. Dus ja, langer thuis wonen kan. Maar een financieel plan is een must.

Financiële zekerheid bij thuis wonen

U geniet inmiddels van uw pensioen en ontvangt AOW. Deze financiële middelen helpen u voorzien in uw dagelijkse levensonderhoud en zorgen ervoor dat u nog steeds de dingen kunt doen die u leuk vindt. Tenminste, als alles goed geregeld is. Het hebben van een financieel plan nadat u met pensioen bent gegaan is minstens zo belangrijk als voor uw pensioen. Uw adviseur van de Jongh helpt u graag om een financieel plan te ontwikkelen voor de periode na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd. Zodat u ook dan financieel zeker kunt genieten van uw eigen woning.

De overwaarde van uw woning verzilveren

Een van de opties om te kunnen blijven wonen in uw eigen woning zonder dat u er financieel op achteruit hoeft te gaan, is het verzilveren van de overwaarde van uw eigen huis. De woningprijzen zijn de afgelopen jaren flink gestegen en dat geldt naar alle waarschijnlijkheid ook voor uw woning. De overwaarde van het huis waar u al vele jaren met plezier woont is daardoor flink. Deze waarde zit echter ‘vast’ in uw huis, u kunt er geen gebruik van maken terwijl dit kapitaal u mogelijk wel kan helpen in het genieten van uw oude dag.

Profiteren van een historisch lage hypotheekrente

De hypotheekrente is het laatste jaar op het laagste niveau in jaren aanbeland. Juist door deze lage hypotheekrente kunt u nu flink wat waarde uit uw woning halen. Uw adviseur van de Jongh helpt u graag de mogelijkheden voor uw specifieke situatie in kaart brengen. Wanneer u de overwaarde van uw woning verzilverd heeft, geeft u dit de financiële zekerheid om hier nog vele jaren te kunnen blijven genieten en zorgt voor een financiële buffer voor uw toekomst.

Heeft u interesse in een financieel plan voor uw toekomst?

Wilt u meer weten wat de mogelijkheden zijn in uw persoonlijke situatie? Of onderzoeken of het verzilveren van de overwaarde van uw woning ook een optie is? Vraag dan vandaag nog een vrijblijvend adviesgesprek aan bij de Jongh. Onze adviseurs helpen u graag de juiste keuzes maken en een plan opstellen voor uw toekomst. Neem vandaag nog contact op met de Jongh.

Meer informatie?