Autoverzekering afsluiten, hier moet u op letten

27 juni 2021
Autoverzekering afsluiten, hier moet u op letten

Het afsluiten van een autoverzekering lijkt een simpele actie. Vaak worden deze online aangeboden en bent u in een paar klikken klaar. Simpel toch? Maar juist bij het afsluiten van een autoverzekering is er één keuze die mogelijk alles kan veranderen en ervoor zorgt dat de eventuele schade die geleden wordt ook vergoed wordt. Helaas gebeurt het steeds vaker dat mensen deze fout (al dan niet bewust) maken. de Jongh vertelt u meer. 

Schadedekking 

In Nederland bent u als eigenaar van een voertuig wettelijk verplicht om een verzekering af te sluiten waarmee in ieder geval alle schade wordt gedekt die uzelf of de bestuurder van uw auto in het verkeer aan andere personen of voertuigen veroorzaakt. Deze WA-verzekering dekt de kosten waarvoor u als bestuurder aansprakelijk bent. U kunt er vervolgens voor kiezen om deze verzekering uit te breiden met een beperkt casco-dekking of kiezen voor een allrisk autoverzekering. Ook kunt u kiezen voor eventuele aanvullende ongevallen- en schadeverzekeringen voor inzittenden en pechhulp. 

Lees meer: Autoverzekering 

De meest gemaakte ‘fout’ bij het afsluiten van een autoverzekering 

Verzekeraars baseren hun prijzen op de risico’s die afgedekt worden. De informatie die zij hiervoor gebruiken wordt steeds gedetailleerder en zo komt het steeds vaker voor dat u een persoonlijk aanbod krijgt voor een premie. Iemand met veel schadevrije jaren wordt als een kleiner risico gezien als iemand die net zijn rijbewijs heeft gehaald. De premies voor u als ouder zijn vaak aantrekkelijker dan voor uw kind die net in het bezit is van een rijbewijs. Het lijkt dan aanlokkelijk om de verzekering op uw naam te zetten, terwijl uw zoon of dochter de regelmatige bestuurder van de auto is. Doe dit niet! Een autoverzekering dient altijd afgesloten te worden door de regelmatige bestuurder van de auto. Doet u dit niet, dan wordt eventuele schade veroorzaakt met de auto niet gedekt en wordt u zelfs als mogelijke fraudeur aangemerkt.  

Hulp bij het afsluiten van een autoverzekering? 

Bent u van plan om een auto te kopen voor uw zoon of dochter? Of zijn zij mogelijk al de regelmatige bestuurder van uw familieauto? Zorg er dan voor dat de autoverzekering afgesloten is op de juiste naam. Uw adviseur van de Jongh helpt u graag de autoverzekering te vinden die bij uw gezinssituatie past en deze op de juiste wijze afsluiten. Neem vandaag nog contact op met de Jongh. 

Meer informatie?